MYGDALHUS

Birthe Bæk Pedersen

Herningvej 188

9220 Aalborg Øst

 

26 44 40 26

 

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.">iDenne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

www.birthes-kunst.dk

 

Hidtil har det været tallene, der har fyldt i Birthes hverdag, men hver onsdag lukkes alle andre indtryk ude - og herefter er det kun farverne, penslens bevægelser og stemningerne netop der, der får lov at fylde.

Birthe bruger det at male som et afsteressende element, især da hun gik ned med stress for en del år siden. 
Og udviklingen i malerierne – og sindsstemningen – er til at aflæse helt konkret. Som stressramt var billederne grå og triste i farverne, hvor Birthe i dag i langt højere grad leger med de mere sprælske farver og stemninger. Farver og stemninger, der går lige i hjertekulen og efterlader publikum med et skæmt smil.

Livsglæde og humor er kodeord for de billeder, Birthe maler i dag. Og billederne efterlader betragteren med et smil og med en lyst til at gå længere ind. Jeg forsøger at male hints ind i mine malerier – for derefter at efterlade betragteren i egne tanker – i egen verden. Og dermed bliver cirklen fuldt optrukket.

Tidligere har Birthe fået undervisning hos Simon Sanfi og Henrik Hoffmann Jensen en gang om uge- og det betyder meget, at der er fred og ro omkring det at male. Her kan hoved klares – og hverdagen holdes lidt ud i strakt arm. Og netop den ro – og det rum, forsøger Birthe at lægge ind i sine billeder.