Gæsteudstillere

Fire gange om året kommer nye gæsteudstillere til Mygdalhus. 

Hanne Larsen

Jesper Tølbøll


Periode: 3. juni - 4. august 2023

Hanne Larsen

Hanne_larsen
Hanne_larsen_tryk
tang1_hanne_larsen
Ætsning_lav_hanne_larsen

Medium: Grafik og maleri


Skønheden i det oversete. Fascinationen af detaljen. Sådan kunne min billedverden beskrives. Det er især i Læsøs uspolerede natur, jeg henter inspiration og herfra, jeg finder mine motiver.


Jeg arbejder med fx træsnit, ætsning og koldnål eller en kombination af forskellige teknikker. Alle mine grafiske værker er unikatryk, dvs. håndlavede tryk udført i små serier. Til malerierne anvender jeg aske og naturlige pigmenter, kombineret med akrylfarver, hvilket giver en stoflig virkning.


Facebook: hanne larsens malerier

Instagram: hanneblarsen

Jesper Tølbøll

Medium: Bronzeskulpturer


Som søn af en kunstmaler, har kunsten altid haft en central plads i Jespers liv.


I arbejdet med kunsten nyder han at kunne veksle mellem skulpturen og maleriet, som har meget forskellige arbejdsprocesser. Ens for begge kunstarter er dog den fantastiske forløsning og glæde det giver, når tingene lykkes.


Inspirationen henter Jesper bl.a. i de indtryk han får fra omverdenen, politik, klima, natur, menneskelige relationer osv. Så er der den inspiration som kommer fra hans egen "indre" verden. Både den bevidste, hvor han planlægger at skabe et kunstværk, men meget tit foregår arbejdet i en form for kompagniskab med hans underbevidsthed, hvor han, i hvert fald i starten af processen, kan give los og lade former, linier og vinkler ”komme ud gennem hænderne” og ikke ud af hovedet.


www.tolboll-art.dk

Livstegn -Jesper Tølbøll
Kvinde -Jesper Tølbøll
Fredsdue -Jesper Tølbøll
Fartøj - Jesper Tølbøll
Portraet_Jesper_Tolboll

Astrid Helene Bjerg

Michael Sasserson 


Periode: 5. august - 6. oktober 2023

Astrid Helene Bjerg

astridhelene_Profil
astridhelene_Billede4
astridhelene_Billede5
astridhelene_Billede2
astridhelene_Billede3
astridhelene_Billede1

Medium: Digitalt kunstprint


For Astrid er kunst frihed til at udtrykke, mærke og fornemme indre kræfter og begejstring.

Naturen er hendes inspirationskilde. Hun er fascineret af naturens design, linjer og lys, som kommer til udtryk i en æstetisk, abstrakt og grafisk form i hendes værker.

Tidligere brugte Astrid lærredet og penslerne, men nu stortrives hun med det digitale medie og skaber sine værker med udvalgte redskaber herfra. Så... egentlig maler hun stadig, blot digitale billeder!

Værkerne skal betragtes som original digital grafik, der trykkes i begrænset oplag (on demand) og bliver nummereret og signeret af Astrid. Kvaliteten er arkivholdbart blæk i museumskvalitet (pigmentblæk). Pigmentblæk har større farvedybde, skarphed og en holdbarhed på mere end 100 år.


www.astridheleneb.dk

Marianne Helstrup

Kirsten Jæger


Periode: 7. oktober - 17. december 2023

Marianne Helstrup

Medium: Billedkunst


Naturen betyder meget for mig. Jeg er så heldig at bo i kystbyen Aarhus, som byder på både hav og skov. Det er her, jeg dagligt traver rundt ogsamler indtryk, lys, farver, stemninger, dufte som alt sammen er storinspiration til mit arbejde med maleriet.

Jeg er uddannet på Aarhus Kunstakademi og efter denne uddannelse har kunsten virkelig bidt sig fast i mig. Jeg bruger dagligt mange timer i mitatelier. Det er især maleriet der fylder, men andre medier tages også gerne ibrug, dog mest som inspiration til mine malerier.

De seneste 10 år har budt på utrolig mange udstillinger i både Danmark og Europa. Dette er jeg meget taknemmelig over, og glædes dagligt over,at jeg har fundet ind i kunstens verden.


www.marianne.helstrup.dk

Kirsten Jæger

Medium: Keramik


Kirsten har arbejdet med ler, keramik, dekoration og brændings-former i mere end 25 år. Hun er optaget af at formgive store og små krukker og skulpturer, som hun både drejer og modellerer op. Dekorationen bliver ridset ind i skærven og malet på krukkerne som var det et lærred.

Naturen inspirerer og driver Kirsten, og den gengiver hun ofte abstrakt og naivistisk. Hun er håndværker, og som sådan gentager hun de samme ting igen og igen, og giver derved sig selv lov til at fordybe sig i materialet.

Kirsten driver sit værkstedsgalleri i Odder under firmanavnet Jæger Keramik.


www.jaegerkeramik.dk

Engle_KJ
Løgkrukke2_KJ
Løgkrukke3_KJ
Løgkrukke4_KJ
Nisser_KJ